Поевтиняване на роуминга за западните Балкани след 1-ви юли 2019г.

Поевтиняване на роуминга с около 25-30% за западните Балкани се очаква след 1-ви юли 2019г.

След подписване на „регионален договор за роуминг“ между държавите от западните Балкани (Сърбия, Северна Македония, Албания, Черна Гора, Косово и Босна и Херцеговина), се очаква през 2021г. роумингът да отпадне напълно.

Като първи етап, до 1-ви юли 2019г. местните телекомуникационни оператори трябва да направят план и да приложат намаление с минимум 27% на роуминг цените.

Тези намаления ще помогнат на много туристи да ползват своите смартфони, телефони, таблети и лаптопи по време на своите екскурзии и почивки на Балканите, което пък ще направи централните и западни Балкани по-атрактивни за туризъм.

Град Белоградчик се намира сравнително близко до Сръбската граница и е възможно да бъде посещаван по-често от организирани туристически групи. Това е една допълнителна възможност за развитие на туристическия поток в региона, за да могат повече туристи да се насладят на Белоградчишките скали, крепост, пещери и др.

От наша страна сме се постарали да съберем и публикуваме подробна туристическа информация в нашият уеб сайт, така че всичко да е подходящо събрано на едно място. Ако имате предложения за допълване на съдържанието на сайта – пишете ни и ще добавим всяка полезна информация, снимки и видео!